Nádtető javítás, nádaratás Budapesten!

Nádtető készítés, nádaratás Budapest!

Nádtető készítésnádtető építés – A nádtető készítés Budapest folyamatát ketten végezték. A tetőn kívül elhelyezkedő nádazó fektette le a nádkévéket, ezután a drótot hosszú, nagyméretű fémtűbe fűzve átdugta a nád között. A segítő fél, aki a padlástérben helyezkedett el, átvette, megszorította és visszatűzte kívülre. A végleges nádtető javítás előtt a nádazó fából készült, fogazott vagy sima lapú, nyeles eszköz segítségével felverte, hogy tömött és sima legyen. Néhány helyen felveretlenül hagyták, ez esetben pedig lépcsőzetes maradt a nádaratás. A gerincen a felálló nádakat keresztbe lekötötték. A gerincre rengeteg helyen koporsó vagy vályúdeszkát húztak, amelyet hegyes szögben összeerősített és a gerincre ültetett karókkal szorítottak le. A nádtető építés Budapest esztétikailag és lelkileg is felemelő érzés, mind a benne élők, mind a járókelők számára, ugyanis külseje nagyon barátságos és természetbe illő, továbbá esztétikailag a legvonzóbb formájú tetőkialakításokat is be lehet fonni náddal, ez csupán csak a tervezés és a fantázia részleteinek az apróságán múlik.

Nádtető javítás, nádtető felújítás profi kivitelezése!

Nádtető felújítás – A nádtető felújítás részletformái építészetileg nagyon elegánsnak tekinthetők. A nádtető javítás Budapest egyéb tetőfedő anyagokhoz viszonyítva igen nagy formagazdagságot valósíthat meg, kedvező nádtető árak mellett, továbbá a tetőtér is beépíthető és tovább fejleszthető, amely remek lakóminőséget biztosít, kedvező nádtető építés árak mellett. A nádtető felújítás Budapest kiválóan ellenáll a vihar, eső és jégeső, továbbá a hasonló időjárási tényezőknek. Ráadásul a téli időszakok során a nádtető hővédő és viszonylag meleg, nyáron pedig hűvös a hőérzete.  Néhány országban már alátámasztották, hogy a nádtető készítés árak néhány év alatt az nádaratás visszahozzák nekünk. Ez az energiamegtakarítás annak köszönhető, hogy az aktuálisan beállított hőmérsékletet sokáig tartani tudja, ebből adódóan kiváló hőszigetelés terén is, ezért megéri a belefektetett nádtető javítás árak.

Nádaratás  – A nádtető készítés további előnyei közé sorolható, hogy hosszú élettartammal rendelkeznek és költséghatékony nádaratás árak mellett elérhető. Hosszú életet rendszeres karbantartással és esetleges nádtető javítással még tovább megőrzi majd, kedvező nádtető felújítás árak mellett. A nádtető építés ezért rengeteg előnnyel rendelkezik, ugyanis egy természetes tetőszerkezet, amely nem igényel alá erősítést nem, és nem utolsó sorban pénzt is megtakaríthatunk a nádaratás építésével. Továbbá napjaink modern világban egy csodás, egyedi képet biztosíthat egy nádtető felépítése. Döntsön Ön is a nádtető építés mellett, és mi biztosítjuk, hogy otthona igazi különlegességgé fog átalakulni! A lakóházak és egyéb épületek egyik jellegzetes és elterjedt teteje a nádtető. A nádtetőt régebben a legtöbb esetben paraszti szakemberek, nádazók kivitelezték. A nádaratás mesterséget képesítéshez sosem kötötték, de egyszóval mondva iparszerűen végezték. Remek kézügyességgel rendelkező szegényparasztok, nincstelen emberek idősebb társaiknak segédkezve sajátították el a nádtető készítés folyamatait. A nádtető építés mellett nádfalak építésével is tevékenykedtek. A nádaratás Budapest területén a nyersanyagbázisának szűkülése végett az utolsó évszázadban rengeteget veszített a súlyából, de olyan vidékeinken, ahol a nád könnyen beszerezhető, még ma is vagy a közelmúltig készítettek új tetőket, esetleg még nádfalakat is. A nádtető Budapest területén régebben kereset kiegészítést biztosított a nádazók számára az év olyan időszakaiban is, amikor sem a mezőgazdaságban, sem más területeken nem volt megfelelő foglalkoztatottság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük